miércoles, 21 de octubre de 2009

Síntesi final dels comentaris del fòrum

Les noves tecnologies han canviat el panorama de la societat actual. Així, han canviat el ritme de les coses, han proporcionat quantitat d’informació, nous espais de comunicació, nous llenguatges, noves formes d’entendre i viure al món, ha estat font de gran riquesa però alhora han creat molta desigualtat. Diríem que hem arribat a la “cultura de la pantalla”, on la cultura és audiovisual i multimèdia, la informació digitalitzada, la comunicació virtual i sobretot, la necessitat d’aprendre i dominar aquests nous mitjans.

Hem pogut veure, dons, que es fa necessari conèixer-les i poder fer ús d’elles, ja que ens trobem a l’era digital i cada cop més, anem cap al món de les pantalles, les imatges,etc; la influència de les noves tecnologies es manifesta en la vida actual mostrant un gran creixement d’innovacions tecnològiques i, per tant, s’ha “imposat” com a condició pel desenvolupament de la societat.

Però ens trobem en un dilema, en una contradicció, i és que mentre un sector de la població avança, parlant en termes tecnològics, gran part d’ella es queda endarrerida, sense saber utilitzar-les o pitjor encara, sense tenir accés a elles. Cal dons, expandir i fer assequible per tothom l’accés a aquestes, creant, per exemple, els punts òmnia, que esdevé un recurs molt efectiu i necessari.

Un altre punt que ha canviat l’avenç de les ciències i la tecnologia ha estat el transcurs de les coses, i m’explicaré: actualment anem a un ritme frenètic en tot, un voler les coses i voler-les ara. Sembla que la paciència o l’esforç hagin quedat obsolets, i tot és ràpid, immediat.

Davant d’això, sorgeix la necessitat de poder treballar per crear consciència, per ensenyar que les coses tenen un cost, un temps i un treball. Entre moltes d’altres, aquí es veu clarament la necessitat d’una tasca educativa, on entren els educadors socials.

Els educadors, però, també tenen feina a reciclar-se, i a estar a l’altura de les exigències de la societat actual. Cal que l’educador conegui les TIC, així com cal que vagi reciclant-se a mesura que canvia la societat pel què fa a estructura, tipus de vida, lleis socials, polítiques o econòmiques, i també en dites innovacions tecnològiques, ja que serà la seva figura la que intervingui, en la necessitat d’aprendre a aprendre, a donar orientació i a crear consciència crítica.

jueves, 15 de octubre de 2009

pràctica web 2.0

MENÉAME

La web escollida es tracta d’un espai on es troben tot de notícies de tot tipus i temes diversos (des de curiositats, fins a notícies de caire actual). Fou creada l’any 2005 per Ricardo Galli, amb la intenció d’arribar a crear un sistema per a proporcionar les notícies publicades en els diferents blogs.

És una web que es va formant gràcies a tots els usuaris que hi estan registrats, ja que són aquests els qui van penjant les diverses notícies. El funcionament és, bàsicament enviar notícies, que passen a una cua de “pendents” on la gent les va votant; a mesura que aconsegueixen vots, passen a la portada de la web, fent-la més visible. Per tal de poder interactuar a la web, cal estar registrat, i és llavors quan pots votar, penjar i comentar qualsevol notícia.

Tot i així, tothom pot accedir a llegir els continguts que s’hi troben.

Cal dir, però, que el fet que les notícies provinguin de fonts informals, posa en dubte el grau de fiabilitat de la informació que hi apareix.

Enllaç: www.meneame.net

jueves, 8 de octubre de 2009

Tennis for two

És un dels primers videojocs de l'història, inventat el 1958. Es tracte d'un joc de tenis en 2D, la seva principal característica és que no utilitza pantalla sinò un oscil·loscopi.
En fi: pare del Pong


tecnoautobiografia

Es diu que l’era digital comença el 1988; jo vaig néixer el 1989 i, per tant, sóc nadiva digital. Aquest és un fet important ja que, des del moment en què vaig néixer ja s’havia començat a explotar la tecnología, tot i que jo no en fos conscient.

Com que m’es imposible explicar tot allò tecnològic que hi ha hagut a la meva vida fins al moment, he decidit explicar tot allò tecnològic que m’ha aportat un benefici o una millora, sempre des del meu punt de vista.

D’aquesta manera, la meva tecnoautobiografia comença en el moment en què vaig veure rondar per casa una màquina d’escriure. Oh! Quina meravella d’invent!!! M’encantava escriure i fer veure que era una secretaria, escriure cartes..

La tele, que si bé pot formar part de dita autotecnobiografia, no esdevé un punt rellevant, pel fet que no he estat mai molt televisiva.. Però continuant amb la màquina d’escriure, he de dir que em va encantar poder tenir-la, els meus pares me la van deixar tenir a l’habitació, i jo hi posava gomets al damunt de les tecles per aprendre a escriure ràpid i coneixer bé el teclat i el lloc de totes les tecles.

Més tard, va apareixer per casa un ordenador, però un ordenador sense Internet ni tots aqquest luxes d’avui en dia. Recordo que jo seguia en la meva línia d’escriure i mira, tenia l’avantatge que si t’equivocaves, apretant una tecla ho tenies resolt!

Quan dit ordenador va dir proa, vem estar una temporadeta sense, i la veritat és que tampoc el vaig trobar gaire a faltar; jo sóc de poble i vivia en una casa de pagès envoltada de camps, així que tot el que es la meva infancia la vaig passar fent cabanyes i jugant pels camps i rius d’alavora de casa.

Va ser més tard, ja a 6è de primària, quan a l’escola ens van ensenyar a fer una pàgina web, això si que va ser un descobriment. Recordo que, el mateix dia que ens ho van ensenyar, vaig arribar a casa i vaig demanar als papas que haviem de comprar-nos un ordinador. i…sí, al cap de poc, relativament, vàrem comprar un ordinador, i aquest ja era un windows 97!! Tot un luxe per nosaltres!!

Un altre de les coses tecnològiques que em va canviar la vida va ser la moto. Als 14 anys, em vaig treure el carnet i l’estiu següent em vaig posar a treballar per a poder comprar-me-la. I quan la vaig tenir…això sí que era la bomba!! S’ha acabat l’autoestop i els autobusos! Potser ha estat l’invent que més profit li he tret!

El mòvil.. a veure, jo vaig tenir mòvil als 13 anys, i perquè dues amigues meves se’n van anar a Londres i jo, en aquell moment, necessitava saber d’elles, i em vaig fer una tarjeta i una d’elles em va regalar un mòvil, un nokia que no recordo quin model era, però vellet! La utilitat del mòvil m’ha anat canviant, des d’enviar missatges al noi que m’agradava i a les amigues, a ser una eina purament per quedar amb la gent i sobretot per a temes de feina. Però he de reconeixer que és un aparell que sempre porto a sobre i que forma part ja de la meva vida cuotidiana. Fins al punt que sembla que sense mòvil no puguem viure, cosa la qual tampoc m’agrada però a la realitat gairebé sempre acaba essent així.

Més coses…mm..ah sí! La tecnología ha fet que em poguéssin operar i que avui, pugui caminar normalment. L’any passat vaig tenir un accident amb la moto i em vaig trencar la tibia per la junta del gonoll, sí, molt de mal! Però amb una intervenció quirúrgica, dos claus i una bona recoperació, avui, camino.

Així que la tecnologia m’ha aportat moltes coses, bé, ens ha aportat moltes coses, ens ha donat una rapidesa impensable i una quantitat d’informació increíble; només apunto, i ja per acabar, que cal aprofitar tot allò que té de bo aquesta tecnologia, essent crítics amb tota la informació que circula, i intentar no deixar de banda els llibres de text, enara que la imatge hagi fet que estiguin quedant obsolets, penso que cal trobar un equilibri i treure benefici de totes les possibilitats de què avui disposem.

jueves, 1 de octubre de 2009

Sony Bravia commercial rabbits

Primer vàren ser le pilotes de goma de colors botant pels carrers de San Francisco, llavors tonelades
de pintura brotan de tot arreu i ara aquest fantàstic anunci fet amb plastilina.
Emprant la tècnica de STOP-MOTION, han fet servir 2.5 tonelades de plastilina
i amb 40 animadors per als 189 conillets i l'impresionant conill de 9 m.

SPOT SONY BRAVIA

MAKING OFF

Intro Rock Band: The Beatles